Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 12. 2017

Péče

Husky potřebuje dostatek pohybu a pracovního vytížení, proto není vhodný do měst, kde ho ve volném pohybu nebo pracovních povinnostech hodně věcí omezuje. Nezbytně potřebuje fyzickou zátěž. Ideální pro něho je celoroční pobyt venku. Zima mu nevadí. Spíš naopak! Krmit by se měl jemu vhdry-dog-food.jpgodnými krmivy (běžné granule, maso, ..). Musíme dbát o jeho atletickou postavu, proto by jsme ho neměli překrmovat, což v mnoha případech ani není možné. Nadváha mu není vlastní. Při línání srsti, dvakrát do roka, mu vypadává celá podsada. Zvláštní péči musíme věnovat jeho huňatému ocasu. Jinak srst během roku nepotřebuje zvláštní péči. Už jen samotné hrabání a následné ušpinění od hlíny mu pomáhá si srst udržet čistou. 

Výchova je složitá a vyžaduje velmi přísný a jednotný přístup okolí. Násilím nezmůžeme nic, vhodnější jsou proto odměny a motivování. Systematičnost výchovy je samozřejmá. Důslednost, trpělivost a vytrvalost jsou nezbytnou vlastností každého dobrého pána.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Škoda

Leontýnka, 4. 12. 2017 19:49

Bydlím v paneláku uprostřed města. Chtěla jsem si pořídit nějakého psa a tenhle se mi hrozně líbil. Budu si muset pořídit čivavu nebo něco takového. :)

Re: Škoda

Anastasia, 4. 12. 2017 19:52

Čivava je dobrá pro někoho jako vy. Panelák a město není pro huskyho to pravé ořechové a na začátek bych volila nějaké plemeno které není tak náročné na výchovu atd. :)